maanantai 2. joulukuuta 2013

Sekalaista selostusta

Tässä on taas kulunut kivasti aikaa siitä, kun viimeksi tänne jotain kirjoittelin. Täällä on edelleen huippukivaa ja kyllä,olemme edelleen Canberrassa. Olemme tässä parin viikon aikana vaihtaneet asuinpaikkaa suht tiheään, ensin muutimme tätini luota taas hänen kaverilleen ja sitten pääsimme muuttamaan "omaan" taloon, kun pääsimme kuin pääsimmekin house-sittereiksi! Olemme nyt pari viikkoa vahtimassa taloa Melbassa, joka on pohjois-Canberrassa, aika kaukana niistä paikoista, joissa aikaisemmin olemme oleilleet. Mutta ei se mitään, bussilla pääsemme minne vain tosi edeullisesti, kun saimme vihdoin hankittua bussikortit! 

Olemme vihdoin päässeet tutustumaan Canberran yöelämään! Ja tykästyimme kyllä niin paljon, että oli saman viikon aikana kaksi kertaa pakko käydä juhlimassa! No, sama meno ei tule jatkumaan, muuten olemme kohta niiin vararikossa kuin vain voi olla, täällä kun on pakko tulla aina taksilla pois, kun matkat ovat aika pitkiä ja bussit eivät kulje kovin myöhään. Täällä on tapana pukeutua tosi kivasti baareihin, ja siitä minä olen ainakin tykännyt.



Viime viikolla vietimme myös mun nimppareita, Eliisa oli ihanasti tehnyt mulle aamupalaa, ja kerranki heräsi ennen mua! ;) Vietettiin nimppareitani muuten ihan vain Manukassa (yksi tosi kiva pieni kaupunginosa, jossa on paljon kivoja kahvilota ja kauppoja) istuskellen, oli kyllä mukavan rento päivä. Kävimme viime viikolla myös Australian War Memorialissa, joka on rakennettu sodissa taistelleiden australialaisten muistoksi. Paikka oli tosi upea, ja siellä oli myös todella mielenkiintoinen museo kaikista sodista, joissa Australia on ollut mukana. Vietimme siellä aikaa melkein kolme tuntia, ja jos olisimme vielä lukeneet kaikki tekstit, joita oli älyttömasti, olisimme varmaan museossa vieläkin. 


Eliisan luomus!



Sodissa kaatuneiden muisteluseinä


Näkymä parlamenttitalolle

Nyt olemme siis talonvahteina ja samalla kissanvahteina, joskin siinä ei nyt ole ollut mitään vahtimista, koska emme ole kissaa nähneet sen jälkeen, kun sen omistaja päästi sen ulos vähän ennen lähtoään. On tämäkin taas loistava aloitus house-sitting urallemme! Toinen loistava juttu tapahtui eilen, kun tulimme kaupungilta takaisin tänne talolle. Emme jostain syystä saaneet millään ovea auki avaimillamme, yritimme ties kuinka kauan, mutta tulos oli aina yhtä onneton. Ei hätä onneksi ollut tämännäköinen, nimittäin vessan pienenpienen ikkunan sai ulkoapäin auki, ja kukas muu kuin minä pääsin sitten kipuamaan siitä kömpelösti sisään! Onneksi mahduin, aika täpärällä se kuitenkin oli. Miksihän minusta välillä tuntuu, että meitä seuraa täällä koko ajan jonkinlainen surkeiden sattumusten sarja...:D. Ehkä sitten seuraavassa house-sitting paikassa kaikki sujuu vähän paremmin, ainakin toivottavasti! Toiseen paikkaan menemme 18. päivä, eli pari päivää sen jälkeen kun tämä ensimmäinen loppuu. Siellä saammekin vahdittavaksemme kaksi kultaista noutajaa, niitä on kyllä sitten mahdotonta hävittää...

Ainiin, nyt on joulukuu!!!! Ihan hassua, olemme olleet täällä jo yli kuukauden! Täällä on jouluhössötys ihan huipussaan, kaikki kaupat ovat pursunneet joulukoristeita- ja krääsää jo marraskuun puolivälistä asti. Monilla ihmisillä on jopa jo joulukuuset olohuoneissaan, ihan käsittämätöntä! :D No, nyt mekin olemme jo vähän joulutunnelmissa, ostimme joulukalenterit (JOISSA ON 25 LUUKKUA, JEE!!!!!) ja tonttulakit! 



2 kommenttia:

  1. On se ihanaa, että arvostit mun tekojani... Mutta tuo kerrankin oli hieman liioiteltua, murr!! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks oookin? :) noh okei okei, TOISEN KERRAN!

      Poista