keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Aussielämää Canberrassa

Nyt olemme olleet tasan viikon Australiassa! Aika on mennyt ihan älyttömän nopeasti, enkä kyllä sitä yhtään ihmettele, onhan täällä niin paljon kaikkea uutta ja onhan tämä hieman lämpimämpi ilmastokin ihan mukava juttu!;) Olemme nyt siis oleilleet sunnuntaista lähtien Canberrassa tätini ystävän luona. Canberra on paaaljon pienempi paikka kuin Sydney, vaikka onkin Australian pääkaupunki. Kyllä täällä silti elämää on, ihan kunnollisen kokoinen kaupunki tämä Suomen mittakaavassa on n.300 000 asukkaallaan.

Olemme nyt näinä muutamana päivänä lähinnä kierrelleet kaupungilla ja tutustuneet asuinpaikkamme lähiympäristöön. Maanantaina kävimme katselemassa muutamia nähtävyyksiä, jotka olivat lähinnä hallinnollisia rakennuksia, ja niitähän täällä riittää! Kävimme myös museossa (kyllä, luit oikein, mekin harrastamme joskus kulttuuria! ) ja saimme siellä jopa hälyttimet soimaan! Näimme yhtenä päivänä myös kenguruita, ne majailevat aivan asuinpaikkamme lähellä olevalla luonnonsuojelualueella! Harmi vaan etten saanut niistä vielä kuvaa, mutta on tässä vielä muutama päivä aikaa nähdä kenguruita tämän matkan aikana ;).

Olen kyllä tykännyt Canberrasta tosi paljon, vaikkei tämä tosiaan ole mikään ykköskohde, johon kaikki matkailijat haluaisivat. Täällä on kumminkin lämmin ja ihmiset on ihania, se riittää minulle! On ollut myös tosi kiva tutustua ihan tavalliseen australialaiseen arkeen, ei se nyt niin hirmuisesti eroa suomalaisesta arjesta, paitsi että kengät on ilmeisesti tavallista pitää jalassa sisälläkin, mutta minun on ainakin vaikea sisäistää tuota tapaa, joten minun kengät on tälläkin hetkellä tuolla ulko-oven edessä...Ja toinen asia, jota en varmaan IKINÄ tule sisäistämään on vasemmanpuoleinen liikenne. En vaan millään opi sitä mistä suunnasta autot tulevat, joten katson aina joka suuntaan varmuuden vuoksi. Ja arvatkaa vaan montako kertaa olen meinannut mennä autoon kuskin puolelta!

Tollasen voisin ottaa omalle takapihalle :D


Lake Burley Griffin

Parlamenttitalo

En osaa päättää kumman ottaisin - molemmat?


Voisi olla ihan hyvä neuvo mullekin...

National Arboretum




2 kommenttia:

  1. G'day teille molemmille täältä salaisen järven rannalta! Ei siellä taida niin lämmintä ollakaan, kun tarvii nahkatakkia?!! Muuten siellä vaikuttaa hyvältä, hedelmätkin paljon isompia kuin muualla :) Mukava lukea kuulumisia ja katsella kuvia (mutta sähköpostiin myös, pliis!). Tiedän erään joka katselisi niitä mielellään oikeina fotoina tk:ssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helllo,no oli täällä pari päivää n.30 astetta lämmintä,mutta on täällä kylmiäkin päiviä. Nyt on satanut pari päivää. Mutta vaihtelevista säistä huolimatta täällä on ihan superkivaa! :) Ja joo kuvia tulee heti,kun pystyn taas laittamaan:)

      Poista