maanantai 4. marraskuuta 2013

Esimakua Sydneystä

Vihdoin sain itseni istutettua koneelle vähän pidemmäksi aikaa, joten pääsen nyt viimein kertomaan tästä matkasta! Olemme nyt siis olleet kohta viikon ajan liikenteessä Suomen ulkopuolella, ihan hullua, vastahan me lähdettiin! 29 tunnin lentomatka oli kokemus, jota en lämmöllä muistele, vaikka palvelu toki pelasi. Minua ei vain ole varustettu sellaisilla unenlahjoilla, että pystyisin nukkumaan istualtani. Joten emme kyllä takaisin ole tulossa yhtään aikaisemmin!

Lennosta selvittyämme pääsimme hostelliin, jossa vietimme 4 ensimmäistä yötämme. Hostelli oli kyllä mielenkiintoinen kokemus, ei sitä nyt yleensä tule jaettua samaa huonetta monen aivan tuntemattoman ihmisen kanssa. En nyt oikein osaan päättää pidinkö siitä vai en, huonoja ja hyviä puolia oli ehkä lopulta yhtä paljon. No hyvä on, asustamme nyt muutaman päivän tätini ystävän omakotitalossa Canberrassa, ja pidän tästä niiiin paljon enemmän kuin hostellista!

Sydneyssä viivyimme nyt aluksi vain 4 päivää, aiomme kyllä palata sinne vielä pidemmäksi aikaa matkamme loppupuolella, kun paluulentommekin lähtee sitten taas sieltä(paluulentoa en kyllä halua vielä ajatellakaan!). Sydneystä jäi näinkin lyhyen oleilun jälkeen tosi myönteinen kuva, kaupunki on jättimäinen, mutta silti siellä oli ihan helppoa löytää paikkoja. Emme tosin kamalan pitkiä reissuja siellä tehneet, koska minulle iski juuri sopivasti flunssa ja yritin sitä sitten parannella. Liikuskelimme kuitenkin hostellin lähistöllä, Chinatownissa ja Darling Harbourissa lähinnä. Nähtävää jäi kuitenkin ihan hirmuisesti, joten Sydneyyn on aivan pakko päästä uudestaan, siitä ei tingitä!

Nyt olemme siis Canberrassa, tulemme olemaan täällä varmaan vähän pidemmän aikaa, tarkalleen emme vielä tiedä kuinka kauan. Töitä rupeamme etsimään varmaan aika pian, toisaalta niitä ei ehkä tällä seudulla niin hirveästi ole tarjollakaan. Otamme tämän alun ihan rennosti! Loppuun kuvia Sydneystä pikavisiitin ajalta, tärkeimmät nähtävyydet (esim. oopperatalo) loistavat poissaolollaan!;)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti